julkaisujarjestelma Nykypäivänä suurinosa verkkosivuista käyttää moottorina jonkinlaista julkaisujärjestelmää. Julkaisujärjestelmän etuina on se että sivut saadaan itsepäivitettäväksi ja Google löytää niitä huomattavasti paremmin kuin itse koodattuja .php päätteisiä sivuja. Julkaisujärjestelmät tukevat hakukoneystävällisiä www-osotteita (URL) ja ovat hyvin SEO optimoituja ja niitä voi sivujen ylläpitäjä päivittää itse lisää SEO optimoinnin työkalulla jos lisäosa on asennettuna julkaisujärjestelmään. Julkaisujärjestelmän avulla on helpompaa ilmoittaa Googlelle sivuston olemassa olosta .xml päätteisien sivustokarttojen avulla.

Mitä julkaisujärjestelmällä voi tehdä?

wordpress Julkaisujärjestelmän avulla voit itse päivittää nopeasti tekstiä, artikkeleita, kuvia ja muita osioita sivuille jos sivusto on oikein tehty. Aina siis kannattaa vaatia että sivusto on julkaisujärjestelmällä tehty esimerkiksi WordPressillä joka on Webin suosituin julkaisujärjestelmä. Julkaisujärjestelmän lisäosien avulla voit rakentaa minkälaista verkkosivustoa tahansa ilman ohjelmointitaitoa.

Julkaisujärjestelmiä joita päivitetään usein

Ovat yleisimmiten ottaen turvallisia käyttää kuten WordPress vaikka niiden tietoturvapäivityksien päivitys voi olla rasittavaa ja turhanpäivästä työtä, niin se vaan ei ole. Julkaisujärjestelmiä joita päivitetään usein ovat turvallisia koska tietoturvapäivitykset yleensä korjaa aina löydetyn tietoturva-aukon jota hakkeri voi käyttää hyväkseen. Kannattaakin siis valita usein päivitetty julkaisujärjestelmä sivuston moottoriksi.

Julkaisujärjestelmän haitat ja mahdolliset riskit

Julkaisujärjestelmät ovat turvallisia käyttää jos niiden tietoturvapäivitykset ja lisäosien päivitykset pitää ajantasalla ja yleisimmiten julkaisujärjestelmiin saa asennettua myös lisäturvaa. Lisäturvan konfikuroinnissa kannattaa kysyä apua ammattilaiselta koska sillä voi myös sössiä itse koko verkkosivustolle pääsyn tai rikkoa sivustolla muita osioita joihin ei edes ollu tarkoitus koskea.

Tietoturvapäivityksien ajantasalla pitäminen heikentävät riskiä tulla hakkeroiduksi

Sivujen korjaus voi tulla loppupelissä kalliiksi oli sivusto pieni taikka iso, joskus sivusto on niin tukossa että ei ole kuin mahdollisuuksia kuin rakentaa uusi sivusto mutta useimmiten ongelmat on tehty ratkottavaksi.

Julkaisujärjestelmän yhden klikkauksen asennus

Niiden käyttäminen ei nykypäivänä ole suotavaa kun julkaisujärjestelmä asennetaan ulkopuolisen ohjelman kautta ja ohjelmassa itsessään voi olla tietoturva-aukkoja vaikka niitä ohjelmia löytyy kotisivutilojen hallinnoista. Julkaisujärjestelmän itseasennus vie vajaa 5 minuuttia.

Alusta asti itse koodatut sivustot ei ole enää muodissa

Alusta asti itse koodatut sivustot ei ole enää muodissa koska kilpailu alalla on kovaa ja koko saitin itse koodaaminen vie niin paljon aikaa ja se maksaa asiakkaalle paljon turhaa lisää, senkin takia on nykypäivänä suositeltavaa että jokaisella sivustolla olisi julkaisujärjestelmä käytössä ja nykyään valmiita julkaisujärjestelmä teemoja voi ostaa n 40 $ – 80 $ hintaan netistä verkkokaupoista jotka niitä myyvät, niissä on mm. Design ajateltu etukäteen. Hommassa kannattaa kuitenkin panostaa siihen että tilaa ammattilaisen muokkaamaan ja konfikuroimaan julkaisujärjestelmän teeman yrityksesi näköiseksi. Jos ei ole tuntemusta julkaisujärjestelmästä niin voi sattua vahinkoa ja sekin 40 $ – 80 $ voi mennä hukkaan. Tarjoammekin teemalla rakennettuja verkkosivustoja edullisesti osoitteessa Kotisivutedullisesti.fi.